středa 6. července 2016

Macocha a Malá Dohoda

Po volném dni, kdy jsme byli potrápit těla v posilovně a dokoupit vybavení do bytu v IKEA, bylo potřeba vyčistit hlavu. Měli jsme i trochu hlad tak jsme si řekli, že vyrazíme okouknout propast Macochu a po cestě zpět navštívit nějakou restauraci. Každý plán samozřejmě končí začátkem výletu.
Dorazili jsme na Macochu, pokochali se krásami a zjistili, že horní areál prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Nicméně jako minulé roky, ani letos nás místní chata s restaurací nenalákala k návštěvě. Doufali jsme, že po cestě narazíme na nějakou slušnou hospodu, kde bychom mohli povečeřet. Nenarazili.

 Jelikož se neradi vracíme stejnou cestou, tak jsme to vzali dále na Ostov a pak Sloup. Před vesnicí Sloup jsme narazili na opuštěnu Vápenku (Vápenka Malá Dohoda, lom Malá Dohoda), tu jsme samozřejmě museli prozkoumat. 

Vápenka vznikla ve 30.letech minulého století.Pokud máte dojem, že jste ji již někde viděli, tak se nepletete. Měly se zde natáčet některé scény Četnických humoresek. Areál vypadá opuštěně a zpustle. V baráku vápenky nedávno bydlel někdo nadivoko, ale když jsme zde byli, tak jsme nikoho nepotkali. Památky na bývalého obyvatele jsou v podobě hrnce a pelechu, nijak znečištěné okolí nebylo. 

Pokračovali jsme dále na Sloup, kde se už ztratil ukazatel Brno tak hurá na Černou horu a hned jak se dostaneme na hlavní tah na Brno-směr domov. Výlet jsme zakončili večeří v hospůdce Smaltovna, kousek od baráku. Provoz na cestách byl více než klidný. Za výlet jsme najezdili asi 90 kilometrů.










Žádné komentáře:

Okomentovat